Точката на мача: Григор се озова на земята, но намери начин да спечели разиграването (видео)

от в 06:50 на 11.05.2024
Калоян Соколов

Онзи ден Рафаел Надал демонстрира, че не може да бъде отписван в дадено разиграване, докато топката не тупне два пъти и спечели точка, в която се озова на земята, но веднага се изправи и накрая матира съперника си с изящна къса топка. Григор Димитров пък последва този пример през вчерашния ден, когато триумфира в разиграване при напълно идентични обстоятелства.

Самата ситуация се разви в третия гейм на втория сет, като българинът се опита да завърши с форхенд по правата, само че за момент изгуби баланс и падна върху корта, но възстанови позицията в разиграването за части от секундата и много скоро предприе нова атака, която завърши чрез изящно стоп воле и си заслужи аплодисментите на публиката на корт 12.

Тази точка нямаше някакво особено влияние върху мача, имайки предвид в какъв момент беше разиграна, но положителното е, че първата ни ракета показа на своите съперници, че не може да бъде отписван дори при подобни обстоятелства, а неговият съперник Йошихито Нишиока много скоро след това капитулира и световният номер 10 откри успешно участието си на Мастърса в Рим.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Точката на мача: Григор се озова на земята, но намери начин да спечели разиграването (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | видео | григор димитров | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook