Точката на обрата: Как груба съдийска грешка коства победата на Синер срещу Циципас? (видео)

от в 00:42 на 14.04.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас наглед стори немислимото, след като спря серията на Яник Синер от девет поредни победи и така му нанесе едва второ поражение през сезона. Гъркът изглежда прероден на любимия си клей и отново е близо до формата, която само преди малко повече от година му позволяваше да бъде под номер три в световната ранглиста и да играе финали на турнири от Големия шлем.

Световният номер 12 игра много вдъхновено и достигна до цели 15 точки за пробив в хода на двубоя, така че би било твърде сурово да кажем, че победата му е била напълно незаслужена, но определено щеше да бъде подложена под огромно съмнение, ако съдийката Орели Турте си беше свършила работата по най-добрия възможен начин.

Френската съдийка се оказа главната причина за загубата на шампиона от Аустрелиън Оупън, който водеше с 3:1 гейма в решителния сет и имаше нова точка за пробив, чието евентуално реализиране категорично оставяше Циципас без шансове за успех. Тогава балканецът видимо изкара втория си сервис в аут, само че не последва отсъждане и Синер сбърка опита си за минаващ удар в съответно разиграване, а това даде увереност на 2-кратния шапион в турнира и той изравни за 3:3.

Самият Синер видимо се изнерви от тази много сериозна грешка в негов ущърб и показа на Турте с колко много извън корта е било първото подаване на гърка, като това беше потвърдено от системата за видеоповторение, която само зрителите пред телевизионните екрани имат лукса да виждат.

Оттам насетне бившият номер три сякаш живееше нов живот в мача, докато южнотиролецът видимо се поддаде на емоциите си, а физическите проблеми също се появиха в най-неподходящия момент за него, като се създаде усещането, че явно някаква висша сила просто не иска да позволи на италианеца да спечели през днешния ден и Циципас се възползва от всички тези обстоятелства в негова полза, за да се класира за третия си финал в Княжеството, където го очаква битка срещу Каспър Рууд.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Точката на обрата: Как груба съдийска грешка коства победата на Синер срещу Циципас? (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | монте карло | стефанос циципас | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook