Точката на сезона: 70% от Земята е покрита с вода, а останалите 30 от Карлос Алкарас (видео)

от в 08:47 на 12.09.2024
Калоян Соколов

70 процента от Земята е покрита с вода, а останалите 30 от Карлос Алкарас. Така бихме могли да опишем видяното във вчерашния мач на световния номер три срещу Томаш Махач за Купа "Дейвис". Началото на срещата беше много далеч от впечатляващо и чехът спечели един изпълнен с грешки първи сет, но постепенно Алкарас се съвзе и ни дари с вероятно най-зрелищното отиграване в Тура от началото на годината, а самата точка доведе до крампите на Махач, които впоследствие прекратиха предсрочно участието му в двубоя.

Разиграването беше изцяло контролирано от световния номер 35, който взе значително предимство с остър бекхенд по диагонала, но Алкарас се приплъзна по впечатляващ начин на твърдата настилка и извади топката в защита.

Махач пък веднага тръгна към мрежата и наглед изпълни абсолютно невъзможно за достигане стоп воле, но 3-кратният "мейджър" шампион демонстрира атлетизъм от друга планета и не само продължи точката, а съумя да я завърши, като почти плонжира на корта, за да се справи с мнаващия удар на своя опонент.

Топката остана абсолютно закована на място и изобщо не отскочи след това фамозно воле на испанеца, а публиката щеше да срути покрива на залата във Валенсия, докато отдаваше дължимото на своя сънародник с бурни аплодисменти.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Точката на сезона: 70% от Земята е покрита с вода, а останалите 30 от Карлос Алкарас (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook