Точката на сезона: Изумителният рефлекс, който поведе Алкарас към обрата срещу Синер в тайбрека

от в 16:11 на 02.10.2024
Калоян Соколов

Финалът в Пекин между Карлос Алкарас и Яник Синер се превърна в един от най-качествените и зрелищни мачове от началото на сезона. Двамата финалисти ни предложиха редица сензационни отигравания в хода на срещата, но определено можем да откроим една конкретна точка, защото точно тя даде нужния импулс на Алкарас да обърне тайбрека на третия сет от два мини пробива изоставане.

Въпросното разиграване се състоя при аванс от 3:1 за световния номер едно в решителния дълъг гейм. Тогава Алкарас влезе с много смел ретур в точката и изглеждаше, че ще я спечели по най-бързия възможен начин, но Синер показа феноменална реакция и съумя не само да отрази атаката на своя съперник, но и малко случайно да го прехвърли. Така изведнъж испанецът се оказа в много тежка позиция, но догони топката и продължи разиграването от равностойна позиция, след което изчака точния момент да изстреля наглед неспасяем форхенд по късия диагонал.

Италианецът обаче не беше казал последната си дума и се защити по страхотен начин, сваляйки топката максимално ниско в краката на атакувалия мрежата негов опонент, само че Карлитос отговори с блестящо деми воле, а впоследствие се разтегна максимално, за да се отвърна не опита за минаващ удар от страна на защитаващия шампион и така да вдигне публиката на крака, а оттам насетне ибериецът не загуби нито една точка повече по пътя си към трофея!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Точката на сезона: Изумителният рефлекс, който поведе Алкарас към обрата срещу Синер в тайбрека Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | карлос алкарас | любопитно | пекин | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook