Точката на сезона: Синер постави началото на обрата с минаващ удар след плонж (видео)

от в 09:46 на 19.06.2024
Калоян Соколов

Яник Синер сътвори едно от отиграванията на годината. Италианецът се изправи срещу Талон Грийкспор в откриващия си двубой на ATP 500 надпреварата в Хале, а това се явяваше първи мач на италианеца, откакто е световен номер едно ранглистата на ATP. Нидерландецът обаче не изглеждаше особено трогнат от този факт и измъкна първия сет, осъществявайки обрат от 1:5 точки в тайбрека, а впоследствие имаше три поредни брейкбола, за да пробие при 2:2 във втората част.

Тогава Синер демонстрира защо е най-добрият играч в света към момента и спаси подаването си, а впоследствие реализира брейк, който даде началото на обрата. Най-интересното е, че този пробив дойде точно след вече споменатия удар на шампиона от Аустрелиън Оупън, който наглед изглеждаше в бепомощна позиция при въпросното разиграване и Грийкспор имаше целия корт на разположение, за да завърши разиграването.

Лентата на мрежата обаче реши да даде известен шанс на италианеца, забавяйки потенциалния завършващ удар на непоставения тенисист, а световният номер едно спринтира напред към мрежата и се метна на тревата в опит да достигне до топката, а неговият плонж приключи с изпълнението на фамозен минаващ удар, който предизвика широка усмивка на лицето на Синер и бурни аплодисменти от страна на публиката.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Точката на сезона: Синер постави началото на обрата с минаващ удар след плонж (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | хале | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook