Точката на турнира: Надал отвърна на смача със смач, за да изравни от 0:4 срещу Джокович

от в 05:40 на 30.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал напусна олимпийския тенис турнир след тежка загуба от Новак Джокович, но не спря да се бори до края, въпреки че в един момент изоставаше с 1:6 0:4. Матадора показа, че никога не може да бъде отписван, когато се намира на корта и изравни за 4:4, продуцирайки отиграването на турнира, а самият Джокович определено изглеждаше огрижен в този момент и последва тежка въздишка от негова страна.

Въпросното разиграване се разви при 4:3 гейма за сърбина във втората част, когато пред Рафа се откри възможност да пробие за втори пореден път, само че топ поставеният изгради отлична атака и изглеждаше, че ще завърши с рутинен смач. Сърбинът обаче отново показа своята уязвимост при този вид изпълнения и топката отскочи на перфектна височина за Рафа, който на свой ред контрира с далеч по-впечатляващ удар над глава и за части от секундата обърна защитата в атака, завършвайки разиграването с неспасяем минаващ удар от форхенд по диагонала.

Това обаче се оказа и последнаа положителна проява от страна на испанеца, който не се възползва от психологическото си предимство към онзи момент и загуби следващите два гейма, с което беше сложен край на последното му олимпийско участие на сингъл в кариерата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Точката на турнира: Надал отвърна на смача със смач, за да изравни от 0:4 срещу Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | видео | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook