Точката на турнира: Синер падна и се нарани, но се завърна с мълниеносен минаващ удар (видео)

от в 09:23 на 07.09.2024
Калоян Соколов

Яник Синер изглежда до голяма степен непобедим на тазгодишния US Open и е способен да докара съперниците си до отчаяние, както стори с Джак Дрейпър в полуфиналния двубой между двамата. Британецът опитваше всички възможно на корта и играеше много вдъхновено в сблъсъка си с шампиона от Аустрелиън Оупън, но световният номер едно изглежда имаше отговорите за всяко едно действие на левичаря.

Безспорно обаче за Дрейпър беше най-трудно да приеме случилото се в деветия гейм на втория сет, когато младокът беше влязъл в отлична серия от излизания към мрежата и се  сдоби заслужено с два поредни геймбола.

Тогава финалистът от София се опита отново да атакува филето и наглед беше пласирал неспасяемо стоп воле, но Синер достигна до топката и я насочи по късия диагонал, за да продължи точката. Предимството все пак оставаше на страната на световния номер 25 и той игра в опразнената права, а италианецът се спъна и падна на корта в опит да отрази съперниковия удар.

Макар видимо да нарани китката си, то южнотиролецът върна топката в корта и се изправи навреме, за да контрира смача на своя съперник със свръхзвуков минаващ удар от форхенд, при който Дрейпър нямаше как да реагира, а публиката на "Артър Аш" изригна в аплодисменти, за да почете подобаващо най-зрелищното разиграване от началото на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Точката на турнира: Синер падна и се нарани, но се завърна с мълниеносен минаващ удар (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | Highlights | us open 2024 | видео | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook