Точките и наградният фонд, спечелени от Джокович до сега на US Open, ще му бъдат отнети

от в 01:01 на 07.09.2020
В


Един от най-големите скандали в модерната тенис история стана факт тази вечер на “Артър Аш Стейдиъм”! Новак Джокович напусна принудително турнира, след като удари с топка една от лайнсменките на двубоя в лицето. След дисквалификацията на Джокович стана ясно, че световният номер едно няма да спечели никакви точки за ранглистата от US Open. В изявлението си Американската тенис асоциация заяви:

„В съответствие с правилника на турнирите от Големия шлем, след действията му за умишлено удряне на топка опасно или безразсъдно, в рамките на корта или удряне на топка с небрежно пренебрегване на последиците, реферът на турнира на US Open дикквалифицира Новак Джокович от Откритото първенство на САЩ през 2020 г.“.

https://twitter.com/usopen/status/1302715872797130753?s=19

„Тъй като той е дискфалифициран“, продължи изявлението на USTA, „Джокович ще загуби всички точки за ранглистата, спечелени по време на участието му на US Open. Освен това паричните средства, които е получил до сега в турнира, ще му бъдат отнети, в допълнение към всички ддруги глоби, наложени във връзка с инцидента."

Освен това сърбинът не е взел участие в пресконферецията след края на двубоя, което ще му донесе още парични глоби. Очаква се повече по темата в следващите часове.

https://twitter.com/MichalSamulski/status/1302716864959836161?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Точките и наградният фонд, спечелени от Джокович до сега на US Open, ще му бъдат отнети В

Коментари





Следвайте ни в Facebook