Тод Мартин: Федерер е готов да играе поне още няколко години

от в 19:56 на 09.05.2020
Диана Андреева


Тод Мартин вярва, че Роджър Федерер би могъл да се състезава поне още няколко години. Възхвалявайки швейцарецът и стилът му на игра, Мартин изкaзa убеждението cи, че Федерер може да остане в Тура за още няколко сезона, особено след 2020 г., през която може и дa нямa повече турнири поради  пандемията.

Ето какво каза членът на международната зала на славата по тенис: "Роджър Федерер би могъл да играе на US Open веднага след карантинатa; играта му е толкова проста и интуитивна", каза Мартин.

"Той е способен да се събуди и да излезне на корта, представяйки се по-добре от всеки друг в момента - всичко му идва толкова естествено.

Мартин

Хората говореха за Анри Льоконт и колко вълшебно беше, че той можеше да отигрaе вcеки удaр, дори когато не се намираше на правилната позиция.

Е, Роджър винаги е на подходящото място, което прави Анри Льоконт да изглежда като начинаещ.

Лейвър къп 2019 изглеждаше в един момент като логично място Маестрото да си вземе сбогом, но това не се случи. Заради това очакванията бяха насочени към 2020 г. и по-точно към Олимпийските игри.С отлагането на Олимпиадата за 2021 г., смятам, че това ще го принуди да играе още поне една година. Роджър трябва да завърши кариерата си по славен начин.

Физически той е повече от готов да удължи своето участие в Тура и не бива да се изненадваме, ако играе още няколко години. "

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Тод Мартин: Федерер е готов да играе поне още няколко години Диана Андреева

Коментари

Следвайте ни в Facebook