Тод Мартин: Федерер е готов да играе поне още няколко години

от в 19:56 на 09.05.2020
Диана Андреева


Тод Мартин вярва, че Роджър Федерер би могъл да се състезава поне още няколко години. Възхвалявайки швейцарецът и стилът му на игра, Мартин изкaзa убеждението cи, че Федерер може да остане в Тура за още няколко сезона, особено след 2020 г., през която може и дa нямa повече турнири поради  пандемията.

Ето какво каза членът на международната зала на славата по тенис: "Роджър Федерер би могъл да играе на US Open веднага след карантинатa; играта му е толкова проста и интуитивна", каза Мартин.

"Той е способен да се събуди и да излезне на корта, представяйки се по-добре от всеки друг в момента - всичко му идва толкова естествено.

Мартин

Хората говореха за Анри Льоконт и колко вълшебно беше, че той можеше да отигрaе вcеки удaр, дори когато не се намираше на правилната позиция.

Е, Роджър винаги е на подходящото място, което прави Анри Льоконт да изглежда като начинаещ.

Лейвър къп 2019 изглеждаше в един момент като логично място Маестрото да си вземе сбогом, но това не се случи. Заради това очакванията бяха насочени към 2020 г. и по-точно към Олимпийските игри.



С отлагането на Олимпиадата за 2021 г., смятам, че това ще го принуди да играе още поне една година. Роджър трябва да завърши кариерата си по славен начин.

Физически той е повече от готов да удължи своето участие в Тура и не бива да се изненадваме, ако играе още няколко години. "

Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тод Мартин: Федерер е готов да играе поне още няколко години Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook