Тодор Енев: Григор играе изключително, Медведев прави силно лято

от в 15:46 на 06.09.2019
Мария Петрова

Капитанът на националния отбор по тенис Тодор Енев познава отлично качествата на следващия съперник на Григор Димитров - Данил Медведев. Той следеше всеки негов мач на турнира Sofia Open. Специално за читателите на „България Днес“ експертът направи анализ на предстоящата битка.

- Г-н Енев, какви са най-добрите качества на Медведев?
- Прави много силно лято. Особен тенисист е. Бързо влезе в Топ 5. Имаше здравословен проблем в мача с Вавринка, което може да е фактор. Но не вярвам да се откаже на полуфинал от Откритото първенство на САЩ или да играе по-слабо. Силов тенисист, който се придвижва умело. Притежава мощен сервис и атакуващ форхенд.

- С какво Григор Димитров успя да надвие Федерер?
- Мачът беше изключителен за Григор. Движеше се перфектно. Играеше на високо темпо. Сервисите и ретурите му вървяха. Никакви забележки не може да има към играта му. Беше уверен дори когато загуби третия сет. Пречупи Федерер в четвъртия, когато спаси точките за връщане на пробива.

- Какви са шансовете Григор да играе за България на Олимпийските игри в Токио?
- Към момента не е изпълнил критериите за участие в турнира Купа „Дейвис“. Евентуално може да получи „уайлд кард“. Многократно беше поканен да участва в мача с Република Южна Африка. Не сме водили допълнителни разговори. За мен няма почти никакви шансове да се включи след продължителното участие на US Орел. Въпреки това можем да сменим състава в последния момент, 24 часа преди първия мач.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тодор Енев: Григор играе изключително, Медведев прави силно лято Мария Петрова
Теми:  
us open | григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | тодор енев

Коментари





Следвайте ни в Facebook