"Той е боклук, работата с него води до травми": Приятелката на Касаткина с остри думи за Турсунов

от в 17:28 на 11.08.2023
Мирела Николова

Дмитрий Турсунов се утвърди като име в треньорската професия, след като имаше сериозни заслуги за кариерата на Арина Сабаленка, когато тя тепърва прохождаше в Тура, както и за успехите на Анет контавейт, която под неговото ръководство достигна до №2 в световната ранглиста. Въпреки всичко това обаче приятелката на Дария Касаткина - фигуристката Наталия Забияко, се изказа изключително остро по адрес на руския наставник, обвинявайки го, че именно той е причината за контузията на Контавейт, която бе принудена да сложи край на кариерата си на едва 27-годишна възраст.

"Методите на Турсунов са толкова ефективни, че след няколко месеца съвместна работа с него всеки получава контузия или приключва кариерата си заради такава. В най-добрия случай повече от година не работи с никого. Мисля, че Анет Контавейт му е изключително "благодарна" за периода, в който бе неин треньор. О, да, и освен това - той е боклук", заяви Забияко, като по този начин разсея появилите се слухове за евентуално сътрудничество между Касаткина и Турсунов.

За последно руснакът бе наставник на Белинда Бенчич в продължение на 6 месеца до април тази година, когато получи травма в областта на бедрото и бе принудена да пропусне надпреварите в Мадрид и Рим.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Той е боклук, работата с него води до травми": Приятелката на Касаткина с остри думи за Турсунов Мирела Николова
Теми:  
wta | дария касаткина | дмитрий турсунов | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook