"Той я тормозеше непрекъснато": Журналистка разкри причините за отсъствието на Рибакина

от в 10:39 на 25.09.2024
Елеонора Александрова

Краят на сътрудничеството между Елена Рибакина и Стефано Вуков се превърна в една от най-обсъжданите теми в света на женския тенис, а с това дойде и серия от отказвания на бившата шампионка на Уимбълдън, като тя не даваше никакви причини защо няма да играе във въпросните турнири.

Всичко започна с отказа на бившата номер три да излезе за мача си от втория кръг на US Оупън, а дни по-късно зачеркна цялото азиатско турне.

Оказва се,че причините затова далеч не се крият единствено във физическото състояние на тенисистката, което става ясно от руската журналистка София Тартакова, която следва Рибакина от началото на нейната кариера.

"Много хора не разбират причината за всичко случващо се. Официалната причина е проблеми с гърба, а преди това тя страдаше непрестанно от стомашни проблеми.

Хората до нея обаче казват, че тя е била подложена на огромен стрес и всичко това е психосоматично.

Сега организмът на Елена е в напълно дезорганизирано състояние, буквално не може да играе.

Всички тези трудности, с които се сблъсква са вследствие на един много голям натиск, който идва от нейния бивш треньор Стефано Вуков.

Казват, че той всъщност е дошъл в Ню Йорк и е бил готов да продължи да работи с нея, но Елена взе решението да се раздели с него, защото не е издържала повече.

Не искам да казвам големи думи, но това не е съвсем коректно отношение от страна на нейния ментор, спрямо нея.

Той я тормозеше през цялото време. Близките на Елена казват, че нейните родители са се застъпвали за нея, защото тя сама не е можела да прекъсне този порочен кръг.

От друга страна е ясно, че тя и Стефано бяха много близки. Най-големите успехи в кариерата ѝ дойдоха именно от съвместната им работа, но това беше един тъжен живота извън тениса, защото Вуков постоянно я подлагаше на натиск и я обиждаше.

В момента тя страда и се опитва да се отърве от психологическия проблем, който има. Ситуацията, разбира се, е много трудна за нея, но се надявам скоро да излезе от нея.

Опитах се да разбера дали има официална информация затова дали Стефани Вуков е официално отстранен от WTA тура, защото преди няколко месеца трябваше да бъде написан доклад, който да доведе до неговото перманентно отстраняване.

Оказа се, че все още няма информация по темата, но според Вуков, той няма никаква забрана" - разкрива Тартакова.

Източник: First Sportz 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Той я тормозеше непрекъснато": Журналистка разкри причините за отсъствието на Рибакина Елеонора Александрова
Теми:  
wta | елена рибакина | интрвюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook