"Той ми помогна да оправя тази глава": Рублов разкри, че е потърсил помощ от Марат Сафин

от в 10:48 на 23.07.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов несъмнено е едно от големите разочарования на настоящия сезон и единствено титлата в Мадрид го пази от това да загуби мястото си в топ 10 за пръв път от 2020-та година насам. Руснакът отпадна на старта в 6 от последните си 9 турнирни участия, а неговото поведение на корта става все по-насилствено и изглежда сякаш той няма абсолютно никакъв контрол над емоциите си.

Най-ниската точка в представянето на световния номер осем определено дойде на тазгодишния Уимбълдън, когато той загуби в първи кръг от дебютанта Франсиско Комесана, който никога не беше печелил мач на трева в кариерата си, а впоследстиве 2-кратният "Мастърс" шампион допусна още едно поражение срещу тенисист извън топ 100, а именно Тиаго Аугистин Тиранте, с което скоропостижно се провали в защитата на титлата си в Бощад.

Всичко това накара редица фенове и журналисти да изкажат своето мнение, че е крайно време Рубльов да потърси специализарана помощ, защото поведението му често може да бъде саморазрушително и опасно за другите около корта, визирайки постоянните му самонаранявания, трошене на предмети и направо плашещите му крясъци, които неведнъж сме чували в комуникацията му със съдиите на стола.

Изглежда самият тенисист най-после е взел мерки и чувства, че отново се движи в правилната посока. Руснакът признава, че проблемите му са изцяло на ментално ниво, а не в неговата игра и изглежда е получил ценни съвети от друга "луда глава". Става въпрос за бившия номер едно Марат Сафин, който беше абсолютен рекордьор по брой на счупени ракети (над 1000), но отдавна е доста балансиран в личния си живот, като до голяма степен се откъсна от социалната си среда и откри "красотата на личната свобода" отказвайки се от мястото си в руския парламент, за да води живот по-близък до природата.

"Слава богу всичко е наред след Уимбълдън и скоро ще има нов пробив от моя страна. Най-после съм уверен, че всичко ще бъде наред. Всичко се криеше в главата. Играя също толкова добър тенис, колкото преди, но напрежението от всички тези провали беше смазващо и самочувствието ми се изпари изцяло. Може да ви звучи смешно, но Марат Сафин е човек, който ми помогна да се съвзема и да оправя тази глава.. Свързах се с него, защото той също беше изключително емоционален на корта и чувствах, че има какво да чуя от него, защото сега е един от най-спокойните и миролюбив хора сред познатите ми. Не искам да ви разкрива съдържанието на нашия разговор, но той ми сподели своя личен опит и ми даде страхотни съвети, за което мога само да му благодаря" - разкрива Рубльов.

Източник: Tennis Channel

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Той ми помогна да оправя тази глава": Рублов разкри, че е потърсил помощ от Марат Сафин Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервюта | марат сафин

Коментари





Следвайте ни в Facebook