Токио ликува: Нишикори продължи своя тенис ренесанс с разгром над тазгодишен ATP шампион!

от в 11:22 на 28.09.2024
Елеонора Александрова

Кей Нишикори продължава своята тенис приказка в Токио! След като легендата на домакините победи шампиона от Ханчжоу Марин Чилич, 10 години след финалната им на US Оупън в първия кръг, то днес бившият номер 4 надви и тенисиста, елиминирал Каспър Рууд,  а именно Джордан Томпсън.

2-кратният шампион се наложи над носителя на трофея от Лос Кабос убедителното 6:2 6:3 за 1 час и 24 минути игрово време, като така Нишикори се класира за втория си четвъртфинал на ниво ATP тази година и си гарантира завръщане сред първите 160 (скок от над 40 места), а в битка за полуфиналите той ще се изправи срещу Йошихито Нишиока или Холгер Руне.

Още в самото начало местният любимец стоеше много по-добре на корта и не се колебаше да взема топката максимално рано.

Опитният тенисист удряше топката много плътно и чисто, докато австралиецът закъсняваше при контакта си с ракетата и правеше множество грешки. Това позволи на бившия "мейджър" финалист  да спечели четири поредни гейма за аванс от 5:1 и много скоро първата част беше завоювана от него.

Представителят на домакините продължаваше да лети по корта и реализира пробив в третия гейм на втората част, но този път Томпсън беше твърдо решен да се бори и отвърна с  моментален рибрейк за 2:2.

Радостта на световния номер 29 беше твърде кратка, тъй като ветеранът отново пое инициативата и печелейки четири от следващите пет гейма, записа една от най-квалитетните си победи през последните години, класирайки се за дебютен 1/4-финал на ниво ATP 500 от 2021-ва насам!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Токио ликува: Нишикори продължи своя тенис ренесанс с разгром над тазгодишен ATP шампион! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | джордан томпсън | кей нишикори | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook