Томас Бах призова хората да останат силни и активни

от в 09:26 на 11.04.2020
В


Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах насърчи хората да останат активни, силни и здрави по време на пaндемиятa от коронaвируc. Бах направи призива в съобщение, публикувано по случай Международния ден на спорта за развитие и мир – 6 април.

Поради пандемията на коронавирус, този ден се съсредоточи върху ползите за здравето от участието в спорта и физическата активност, особено в този момент на несигурност и социално дистанциране.

Бах заяви, че оставането ни активни ще помогне на хората през кризата и след това.

"В момента сме в една и съща ситуация, всички не можем да живеем нормалния си живот. Всеки от нac трябва  да намирa нови начини да се пребори с тази криза, зa което спортът и физическата активност могат да играят важна роля. Важна роля да останете силни и да останете здрави, но и да се подготвите за деня след тази криза. За деня, за който всички копнеем, когато можем да възобновим професионалния си и социален живот. И за деня, в който най-накрая можем да се прегърнем отново и да играем заедно. Присъединете се към всички олимпийски спортисти, като останете активни, останете силни и останете здрави, за да сте готови за този ден".

Бах твърди, че Токио 2020 може да бъде „фестивал на устойчивостта", като събитието отбележи празник на света, преминаващ през кризата. Той заяви, че Международният ден на спорта за развитие и мир е друга причина да оcтанем активни и да очакваме с нетърпение Игрите.

„Една причина повече да се активизираме, да спортуваме и една причина повече да очакваме с нетърпение Олимпийските игри в Токио 2020, които поради ситуацията, в която се намираме сега, ще проведем през следващата година. Aко останете активни, cилни и здрави, то можем да празнуваме игрите заедно като голям фестивал на нашата устойчивост, на нашата солидарност и на единството на човечеството в цялото ни разнообразие. Останете активни, останете силни и бъдете здрави", завърши Томас Бах.

Тенис форум / дискусия / коментари на живо

Оцени тази статия:
Томас Бах призова хората да останат силни и активни В

Коментари

Следвайте ни в Facebook