Томаш Бердих ще обяви отказването си от тениса в събота

от в 15:42 на 13.11.2019
В

Бившият световен номер четири, Томаш Бердих ще обяви оттеглянето си от тениса тази събота. Той ще присъства в Лондон на ATP World Tour Finals 2019, а там чешкият състезател официално ще се сбогува с професионалния тенис.



В кариерата си той два пъти е достигнал полуфиналите на Australian Open, веднъж е бил сред последните четирима на French Open и US Open и е бил финалист на Уимбълдън. След 17 години в тениса, Томаш има общо 13 титли. Чехът е достигал до ATP финалите общо шест пъти, като само през 2011 той съумя да излезне от груповата фаза, ала по-късно отстъпи в полуфиналите.


През 2019 контузията на тазобедрената става на Бердих се задълбочи, поради което световният номер 101, прескочи целия сезон на клей. В края на октомври Бердих отлетя за Париж, за да вземе участие във френския Мастърс, но впоследствие той се оттегли от турнира, поради проблемите му с крака. За последно чехът беше видян на корта на US Open тази година, а там Бердих загуби от представителя на домакините Дженсън Бруксби с 6:1 2:6 6:4 6:4 в първия кръг. Тази година той стигна до финалите на Qatar Open, но в заключителния мач отстъпи на Роберто Баутиста Агут. Последна победа в кариерата си Томаш реализира в Уинстън Сейлъм през август, където се наложи над Андреас Сепи в първи кръг.



През 2019 той се представяше добре на ATP Tour преди началото на американското турне, но щом турнирите се преместиха на северния континент графикът му много се промени поради нараняванията му в областта на тазобедрената става.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томаш Бердих ще обяви отказването си от тениса в събота В

Коментари





Следвайте ни в Facebook