Томич: В момента гаджето ми ме тренира и наистина се забавлявам на корта

от в 08:22 на 20.01.2021
Калоян Соколов

Бърнард Томич категорично е един от най-скандалните образи в световния тенис. Австралиецът беше считан за огромен талант, но той така и не можа да разгърне потенциала си заради своето несериозно отношение към спорта и в момента е извън топ 200. Все пак Бърни даде положителни сигнали, след като преодоля квалификациите за Аустрелиън Оупън и в момента е карантиниран в Мелбърн заедно със своята скандална приятелка Ванеса Сиера. През вчерашния ден пък тенисистът даде обширно интервю за скорошните промени в неговия живот, а ето какво сподели той:

За новата си приятелка:

- В момента тя е мой треньор и много ми помага. Не мога точно да ви разкрия с какво, защото е тайна, но ме мотивира силно. Вече съм спечели 8 мача през новия сезон от 9 изиграни, така че тактиката работи отлично. В крайна сметка щастливата жена е гарант и за щастлив живот.

За пандемията и изминалия сезон:

- Всъщност тази едногодишна пауза ми се отрази прекрасно. Тенисът започна да ми липсва и осъзнах някои неща, които не биха ми минали през главата, когато бях на 20-годишна възраст. Не бях пипал ракета в продължение на близо половина година, като завръщането ми на корта ме направи щастлив. Също така в продължение на 10 месеца стоях далеч от летищата, което си бе приятно разнобразие. Всичко зависи от състоянието на ума ми, защото винаги съм притежавал нивото да побеждавам най-добрите в света. Надявам се да играе поне до 35-годишна възраст, само че за целта трябва да се опазя от контузии.

За бъдещето и плановете след тениса:

- Опитвам се вече да правя нещата по правилния начин. Това вероятно не включва да тренирам чак толкова здраво, но вече съм отказал всякакъв алкохол и съм веган. Някои състезатели казват, че този спорт е всичко за тях, докато при мен никога не е било така. В момента обаче се забавлявам на корта и се надявам да запазя това усещане за възможно най-дълго време. Гледам с нетърпение към предстоящите сезони, а след оттеглянето си ще се установя в северна Австралия да ловя риба и няма да се впускам в пътешествия за дълъг период от време.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томич: В момента гаджето ми ме тренира и наистина се забавлявам на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | бърнард томич | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook