Томова бе на 3 гейма от сензацията срещу 11-тата поставена, но умората взе връх над волята

от в 17:21 на 29.07.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова се сбогува с олимпийската си мечта в Париж. Българката изигра равностоен двубой, срещу 11-тата поставена в схемата, Емма Наваро, като дори първата nи ракета при дамите бе на 3 гейма от победата, но отстъпи със 7:6(5) 4:6 1:6 за 2 часа и 24 минути игрово време. 

Американката наложи характерния за нея агресивен тенис, но сънародничката ни изглеждаше готова за всеки един удар и изненадваше съперничката си с разнообразни отигравания. Това позволи на Томова да реализира пробиви с лекота, като дори във втората половина на частта разполагаше с четири сетбола - два при 5:4 и  още два при 6:5.

Напрежението обаче изигра лоша шега върху сънародничката ни  и тя не успяваше да развие преднината си след спечелен брейкбол. Така се стигна до тайбрек. Още в началото на дългия гейм, Томова бе по-солидната на корта, възползвайки се от неточностите на противничката си. Така, без да остави шанс на американката, Вики поведе със 7:5 в тайбрека и бе на един сет от историческия 1/8 финал.

Във втората част Наваро стабилизира играта си. Това ни позволи да станем свидетели на равностойни първи геймове. При 2:2 обаче представителката на топ 15 реализира пробив, ала последва възход в играта на Вики, като впоследствие тя отвърна с бърз рибрейк. Българката бе близо до това да затвърди преднината си, водейки с 40:0 при 3:3 и да се доближи до победата. Тогава обаче играта на Томова се разпадна, а това позволи на американката да поеме инициативата и да спечели три от следващите четири гейма, чрез което да изравни сетовете.

Неприятният за Вики завършек на втората част се отрази на представянето на тенисистките във финалната такава. Уморената българка бе бледа сянка на себе си от предните два сета, докато Наваро летеше по корта и спечели първите 5 гейма. Макар и при 0:5, Томова да бе успяла да намали пасива си, силите не ѝ достигнаха за нещо повече и така 11-тата поставена продължава напред, а в 1/8 финалите ще очаква Кинуен Женг.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Томова бе на 3 гейма от сензацията срещу 11-тата поставена, но умората взе връх над волята Елеонора Александрова
Теми:  
виктория томова | емма наваро

Коментари





Следвайте ни в Facebook