Томова имаше своите шансове срещу бивша №9 в Сеул, но се размина с най-големия си 1/2-финал

от в 08:59 на 21.09.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова имаше своите шансове, но прикючи участието си на WTA 500 надпреварата на твърди кортове в Сеул, отстъпвайки в 1/4-финалите на Вероника Кудерметова. Първата ни ракета при дамите стартира участието си с отлична победа над Татяна Мария, която е бивша 1/2-финалистка на Уимбълдън, а впоследствие надви и тазгодишната финалистка от WTA 1000 турнира в Торонто - Аманда Анисимова.

Днес обаче българката не можа да се справи със съпротивата на бившата номер 9 в световната ранглиста, която я надигра със 7:5 6:3 за 1 час и 54 минути игрово време. Така Вики се размина с това да се класира за втория си полуфинал на ниво WTA 500 в своята кариера (турнирът в Сеул е с по-голям награден фонд от този в Бад Хомбург), но все пак ще прибави нови 78 точки към своя актив за световната ранглиста (плюс 25 хиляди доалра от наградния фонд) и ще се изкачи с 3 позиции напред, като от понеделник ще бъде под номер 51 в класацията на WTA.

Мачът започна отлично за родната ни представителка, която неизменно имаше преднина в резултата до 3:2, като в шестия гейм дори разполагаше с 3 брейбкола, но не съумя да се възползва от своите шансове и Кудерметова изравни резултата.

Наред беше серия от 5 поредни пробива, която позволи на рускинята да сервира за сета при 6:5 в нейна полза и тя отрази брейкбол, за да се справи впоследствие успешно с тази задача, а определено Томова беше предадена от сервиса си, печелейки едва 25 процента от точките си на второ подаване.

Родната ни представителка най-после задържа подаването си за начало на втората част, само че последва серия от 3 поредни гейма за фаворитката. По-високоранкираната състезателка играеше много рисков тенис и за Вики беше изключително трудно да издържи на зададеното темпо, но тя продължаваше да се бори и имаше шансове за рибрейк в шестия гейм. 

Кудемертова обаче не трепна и сложи точка на спора с още един брейк при 5:3 в своя полза, за да оформи 1/4-финален сблъсък с третата поставена Бетраз Хадад Мая, която отстрани по-малката сестра на рускинята - Полина.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Томова имаше своите шансове срещу бивша №9 в Сеул, но се размина с най-големия си 1/2-финал Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | вероника кудерметова | виктория томова | Обзори | сеул

Коментари





Следвайте ни в Facebook