Томова измъкна трудна победа и е сред последните осем състезателки във Валенсия!

от в 19:38 на 16.09.2021
Диана Андреева

Виктория Томова се класира за 1/4-финалите на ITF турнира на клей кортове във Валенсия! Това стана факт след като тя отстрани с 6:2 3:6 6:4 участващата с уайлдкард испанка Ане Минтеги дел Олмо, която към момента е №469 в световната ранглиста.

Първата ракета на страната ни, която е поставена под №4 в основната схема, бе пробита още в първите на мача, но след това направи серия от 4 поредни гейма и поведе убедително, за да затвори началния сет с 6:2. Във втората част обаче Томова допусна брейк при 3:3, а след това и още веднъж, с което допусна паритета в общия резултат да бъде възвърнат.

Решаващият трети сет бе белязан от пробиви от страна и на двете тенисистки. В крайна сметка обаче българката демонстрира по-устойчива психика и при 4:4 реализира брейк, благодарение на който след общо 2 часа и 30 минути спечели битката на корта. Съперничка на софиянката на 1/4-финалите ще бъде поставената под №5 в схемата румънка Ирина Мария Бара, която се намира три позиции по-назад в ранглистата - №118. До момента Томова и Бара имат две официални срещи при жените помежду си, като и двата пъти победата бе за Бара - през 2017-а в Биариц с 6:2 7:5, и през 2019-а в Секешфехервар със 7:5 2:6 6:3.

Източник: БФТ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова измъкна трудна победа и е сред последните осем състезателки във Валенсия! Диана Андреева
Теми:  
ITF | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook