Томова изпусна сетбол и остана на крачка от заключителния етап във Валенсия

от в 22:46 на 18.09.2021
Диана Андреева

Виктория Томова отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в испанския град Валенсия. Поставената под номер четири българска състезателка отстъпи с 2:6 6:7(3) на седмата в схемата Далма Галфи от Унгария. По този начин Томова сложи край на участието си в ITF турнира, но със сигурност демонстрира високо ниво през сегашната седмица и възвърна надеждите на своите почитатели за добри резултати до края на сезона. 

Откриващия сет още от началото не вървеше добре за Томова. Тя бе пробита още в първия гейм на срещата, а вподледствие пасивът й се увеличи, след като тя допусна нов брейк. Галфи уверено поведе с 5:1 и без да демонстрира нито капка колебание, тя откри общия резултат в своя полза. 

Втората част се развиваше далеч по-равностойно. Томова сериозно повиши процента си на успеваемост при сервис. Това вдъхна допълнително кураж на българската тенисистка и тя демонстрира увереност, пласирайки дълбоки топки в полето на своята противничка. Високото темпо в играта на Вики я изведе и до възможност за спечелване на сета при 5:4, но моментна загуба на концентрацията изведе двубоя до неприятен развой за Томова. 

Вики пропиля сетбола, с който разполагаше, но не допусна това да повлияе на мотивацията й. Томова продължи да демонстрира високо ниво на игра, ала щом се стигна до решаващ тайбрек, тя не съумя да се справи с "развилнялата" се на корта унгарка. Галфи не само, че пое инициативата в разиграванията, но и погаси надеждите на нашенката за възвръщане на паритета в отделните части, след като без никакви колебания изпрати и втория сет на сметката си. 

 

Източник: БФТ


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Томова изпусна сетбол и остана на крачка от заключителния етап във Валенсия Диана Андреева
Теми:  
ITF | виктория томова

Коментари

Следвайте ни в Facebook