Томова навакса пасив от 0:4 срещу световната №651 и започна с победа в Турция!

от в 18:30 на 27.04.2022
Мирела Николова

В началото на април първата ни ракета при дамите Виктория Томова показа най-доброто си лице на корта и достигна до финала на турнира в Оейраш, а в седмицата след това записа 3 победи в 4 изиграни мача с националния екип на Billie Jean King Cup. Днес нашето момиче поднови изявите си в индивидуални състезания с участие на ITF турнира в Истанбул, където е топ поставена, и стартира с отлична победа в последователни сетове - 6:4 6:1, над световната №651 Йоана Гаврила. Най-добрата ни състезателка се нуждаеше от по-малко от 90 минути, за да намери място във втория кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу 471-вата в света Йоана Шнайдер.

В откриващите минути преимуществото бе изцяло на страната на румънката, която успяваше да дочака грешка на родната ни представителка, чиято игра бе крайно хаотична и доведе до изоставане от два пробива и 0:4. Гаврила дори имаше две възможности да увеличи преднината си на 5:0, но тогава Томова показа хладнокръвие и след няколко отлични акции обърна гейма в своя полза, за да върне един от пробивите, с което постави начало на обрата. От там насетне тя напълно диктуваше събитията и след цели 6 поредни гейма в своя актив излезе напред в отделните части.

Подемът на Вики продължи с пълна сила и във втория сет, в който тя пое контрола още от самото начало и тотално надигра съперничката си, не оставяйки й никакви шансове да постигне нещо повече от това да спечели гейм.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Томова навакса пасив от 0:4 срещу световната №651 и започна с победа в Турция! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | виктория томова | истанбул | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook