Томова не взе и сет на тенисистка без спечелен мач на ниво WTA 1000 при дебюта си в Торонто

от в 09:10 на 07.08.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова отпадна още на старта в дебюта си в основната схема на WTA 1000 надпреварата в Торонто. Българката изигра 3 поредни надпревари на червени кортове, като само преди няоколко дни приключи участието си на Олимпиадата в Париж и очевидно не се беше възстановила напълно от множеството изиграни мачове в последните седмици, а смяната на настилката и дългото пътуване определено не помогнаха.

Вики пропиля своите шансове в първия сет срещу квалификантката Моюка Учижима (световна номер 63) и оттам насетне японката беше безкомпромисна, постигайки успех с крайното 7:6(4) 6:2, с което си осигури сблъсък срещу шестата поставена и миналогодишна финалистка в състезанието - Людмила Самсонова.

Томова започна отлично, като проби ощв в първия сервис гейма на опонентката си и беше на точка от това да вземе аванс от 3:0 гейма, но азиатката показа воля и изравни за 2:2. Впоследствие 21-годишната тенисистка дори излезе с брейк напред при 4:3, само че първата ни ракета при дамите веднага отвърна на удара и си върна преднината в резултата при 5:4.

Следващите минути протекоха с надмощие на по-високоранкираната тенисистка, която неколкократно беше на само 2 точки от спечелването на сета, но не се възползва от своите шансове и Учижима летеше по корта в тайбрека, където осъществи серия от 5 поредни спечелени точки.

Българката проби за начало на втората част, ала това до голяма степен се оказа нейната последна положителна проява в мача. Световната номер 48 спечели едва 2 разигравания на второ подаване за целия сет и по този начин квалификантката завоюва 6 от следващите 7 гейма, за да се поздрави със своята дебютна победа на ниво WTA 1000!

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Томова не взе и сет на тенисистка без спечелен мач на ниво WTA 1000 при дебюта си в Торонто Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook