Томова показа характер, но напусна Australian Open

от в 15:18 на 12.01.2021
Мирела Николова

Втората ни ракета при жените Виктория Томова приключи участието си на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия след загуба с 2:6 6:7(7) от Ребека Марино. Макар лошото си представяне в първия сет, българката имаше реален шанс да вкара мача в трета решителна част, но не се възползва от него и напусна надпреварата след час и 23 минути игра.

В началните минути на мача нашето момиче играеше твърде пасивно, което позволяваше на съперничката ѝ да пласира множество завършващи удари в близост до линиите, и това резултира в пробив аванс за канадката. Вики така и не успя да намери своята игра в първия сет и той набързо отиде в сметката на Марино.

Българката започна мотивирано втората част и успя да реализира пробив, който обаче бе моментално върнат. Това по никакъв начин не обезкуражи родната ни представителка и тя спечели и следващото подаване на Ребека. За наше съжаление, точно когато сервираше за сета, Вики допусна спад в концентрацията си и опонентката ѝ се завърна в сета в последния възможен момент. Стигна се до тайбрек, в който софиянката бе принудена да догонва през голяма част от времето и макар да се бори до последно, малко не ѝ достигна да възстанови паритета в отделните части, което изпрати Марино директно в следващата фаза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Томова показа характер, но напусна Australian Open Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | виктория томова | квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook