Томова премина с лекота през 1/8-финалистка от РГ и ще спори за титлата във Валенсия!

от в 13:12 на 25.11.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова записа четвърта поредна двусетова победа и се класира за финала на надпреварата от категория W100 на червени кортове във Валенсия. Втората поставена не срещна никакви трудности в двубоя си с румънката Андреа Миту, като не остави шансове на някогашната номер 68 и я надигра с категоричното 6:2 6:1.

По този начин първата ни ракета ще се завърне в топ 85 на световната ранглиста, а утре ще се опита да завоюва своята трета титла през сезона, изправяйки се срещу друга представителка на Румъния - Жаклин Кристиан (световна номер 101).

 Вики откри мача по най-добри възможен начин, след като проби и взе аванс от 2:0, но бившата 1/8-финалистка от Ролан Гарос веднага отвърна на удара и бързо изравни резултата. Оттам насетне обаче родната ни представителка изцяло контролираше събитията на корта и затвори сета със серия от четири последователно спечелени гейма.

Миту стартира далеч по-уверено във втората част, където веднага съумя да се откъсне напред с брейк, ала това беше всичко положително за световната номер 258 в двубоя, защото Томова демонстрира абсолютна безкомпромисност в следващите минути и не отпусна нито гейм повече на своята съперничка.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова премина с лекота през 1/8-финалистка от РГ и ще спори за титлата във Валенсия! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | wta | бгтенис | валенсия | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook