Томова се бори до последно, но остана на крачка от дебютен успех на US Open

от в 05:17 на 01.09.2021
Калоян Соколов

Виктория Томова попадна в основната схема на US Open като "щастлива губеща" и наглед имаше нелош жребий, тъй като трябваше да се изправи срещу местната представителка Лорън Дейвис, която далеч не е убедителна с извите си през последните седмици. Нашето момиче действително хвърли всички сили и имаше реални шансове да отстрани американката, но опитът си каза думата и в крайна сметка Дейвис се наложи с 6:2 2:6 6:3 и така ще очаква Виктория Голубич или Бианка Андрееску в следващия кръг.

Срещата стартира с по две спечелени подавания от състезателките, но впоследствие световната номер 98 показа далеч по-голяма стабилност от основната линия и не допусна да загуби нито гейм повече в откриващия сет. Томова обаче веднага се мобилизира, пробивайки в начало на втората част, а оттам насетне изцяло доминираше на корта и заслужено изравни общия резултат.

Нашата сънародничка продължи с отличните си изяви, като веднага отмъкна противниковото подаване в решителния сет, само че изведнъж загуби инерцията си и нейното ниво драстично спадна, което позволи на американката да затвори срещата в своя полза.


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Томова се бори до последно, но остана на крачка от дебютен успех на US Open Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари

Следвайте ни в Facebook