Томова спечели сет, но нямаше сили за сензация срещу Александрова и напусна Ролан Гарос

от в 22:09 на 29.05.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова изигра поредния си добър мач от началото на годината и в един момент изглеждаше, че би могла да постигне своята дебютна победа в основната схема на Ролан Гарос, но в крайна сметка Екатерина Александрова показа защо е поставена под номер 23 в състезанието и се наложи с крайното 6:1 2:6 6:1. Така рускинята продължи към втория кръг в Париж, където я очаква среща с Анна-Лена Фридзам, а за нашето момиче предстои известен период на почивка преди старта на сезона на трева.

Началото беше превъзходно за първата ни ракета при дамите, която реализира светкавичен пробив, възползвайки се от множеството грешки на своята съперничка. Постепенно световната номер 23 намери своя ритъм, като започна да доминира почти всяко едно разиграване и често постигаше завършващи удари. Вики се бранеше никак нелошо, само че не можеше да поддържа темпото на рускинята, чийто агресивен тенис я вкара в серия от шест поредни спечелени гейма и съответно спечелване на откриващата част.

Томова отново стартира на високо ниво във втората част, осъществявайки ранен брейк, който обаче отново просъществува едва няколко минути. Този път обаче родната ни представителка веднага намери сили да заиграе най-добрия си тенис, докато фаворитката започна много често да пресилва своите удари, което позволи на нашата сънародничка да си възвърне аванса в резултата, а накрая затвори сета със своя общо трети пробив, за да изравни общия резултат.

Българката спази традицията да печели откриващия гейм и в решителната част, но оттам насетне Александрова беше абсолютно безпогрешна, влизайки за втори път в поредица от шест последователни гейма и така по-високоранкираната състезателка се поздрави със заслужен успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова спечели сет, но нямаше сили за сензация срещу Александрова и напусна Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | екатерина александрова | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook