Томова взе само 5 гейма във финала на пресявките в Маями и се надява да е "щастлива губеща"

от в 00:36 на 21.03.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова не можа да преодолее пресявките в Маями и при петото си участие в турнира. Българката вчера записа първата си победа някога във Флорида, но не можа да продължи серията си от три поредни преодолени квалификации на ниво WTA, след като отстъпи на швейцарката Виктория Голубич с 2:6 3:6. Първата ни ракета не намери сили да се противопостави в почти нито един момент от срещата на бившата шампионка от WTA Тура, но въпреки отпадането, то почти сигурно от другата седмица ще се завърне в топ 90 на световната ранглиста.

Началото беше кошмарно за Вики, която нито веднъж не достигна дори до равенство в точките през първите четири гейма и на бърза ръка се оказа догонваща с два пробива. Впоследствие родната ни представителка най-после се разписа в резултата и скоро след това се добра до възможност да върне един от брейковете си изоставане, само че световната номер 116 не позволи това да се случи и затвори сета с нулев гейм в своя полза.

Втроата част отново стартира трудно за Вики, но тя измъкна дебютното си подаване от 0:40. Това обаче не даде никакъв тласък на нашата сънародничка и Голубич с лекота взе аванс от 3:1. Българката показа известна борбеност в последвалите минути и изравни резултата, ала оттам насетне не спечели нито гейм повече и заслужено напусна надпреварата.

Все пак за нашето момиче остава надеждата, че тя може да се включи в основната схема като "щастлива губеща" тъй като е осма поставена в квалификациите и има отлични шансове да попадне в същинското състезание, ако някоя тенисистка реши да се откаже от участие в последния възможен момент.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова взе само 5 гейма във финала на пресявките в Маями и се надява да е "щастлива губеща" Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория томова | маями | Обзори

Коментари

Следвайте ни в Facebook