Тони Надал: Ако Феликс имаше проблеми да подкрепям Рафа, то щях да го оставя

от в 10:31 на 03.06.2022
Калоян Соколов

Един от най-интересните моменти на тазгодишния Ролан Гарос беше свързан с осминафиналния двубой между Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим. Интригата идваше от обстоятелството, че наставник на канадеца в момента е чичото на Матадора - Тони Надал. 21-годишният състезател започна работа със специалиста през миналия сезон, като идеята беше сътрудничеството им да продължи само по време на клей сезона, но младокът постигна отлични резултати през пробния период и испанският треньор се превърна в пълноправна част от екипа му, поделяйки задълженията си с бившия състезател Фредерик Фонтен, който е неотлъчно до Оже-Алиасим от началото на кариерата му в мъжкия тенис.

Както обаче гласи поговорката, то "кръвта вода не става" и Тони отказа да заеме място в бокса на своя играч, когато стана ясно, че шампионът от Ротердам ще трябва да премери сили с неговия племенник. Надал дори е отказал да даде указания на канадеца за сблъсъка и зае място в неутрална ложа на корта, а впоследствие призна пред журналистите, че е подкрепял Рафа през цялото време. Това поведение на специалиста нe се понрави никак на повечето тенис фенове и те призоваха Оже-Алиасим да го освободи от длъжност, а ето и как самият Тони Надал коментира създалата се ситуация:

"Още в началото с Феликс съставихме договор, в който съм освободен от задължения, ако се стигне до негов мач с племенника ми и имам пълното право да не седя в бокса му. Оже-Алиасим знаеше, че искам Рафа да спечели и дори не се появи да тренира с мен в деня на двубоя. Ако Феликс не можеше да приеме това, то щях веднага да прекратя работата си с него, само че той е добро хлапе - разкри чичо Тони.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Ако Феликс имаше проблеми да подкрепям Рафа, то щях да го оставя Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал | ролан гарос 2022 | тони надал | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook