Тони Надал: Джокович е фаворит в Париж, Рафа също е на нужното ниво

от в 17:00 на 22.04.2016
Теодор Кафеджиев

Чичото на Рафаел Надал Тони е оптимист за представянето на своя възпитаник на предстоящото Открито първенство на Франция. Според него Рафа може да спечели в Париж макар и да не е в позицията на фаворит №1.

"Да, Рафа е на нужното, за да бъде определян като изявен фаворит да спечели. Главният фаворит ще бъде Новак Джокович, но Рафа показа нужното, за да бъде поставен в тази категория. Успехът му в Монте Карло е повече от една титла, защото демонстрира най-доброто от играта си и съумя да преодолее всички трудности. Мачове като този с Мъри изискват да си на по-високо ниво," анализира Тони Надал пред испанско радио.

"В предишни турнири той не успяваше да демонстрира нивото от тренировките. Това се дължеше на нервността и липсата му на увереност. Малко или повече той се движи в правилната посока," допълва Надал-старши, който е доволен също така от подобрените волета и бекхенд на възпитаника си.

Треньорът говори и за бъдещите им цели. "Няма да се оплача, ако той не спечели нито една титла. Хората очакват много от другите, но малко от себе си. За Рафаел да бъде №5 в света сякаш не е нищо особено. Хората са свикнали да го виждат на върха."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тони Надал: Джокович е фаворит в Париж, Рафа също е на нужното ниво Теодор Кафеджиев
Теми:  
рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook