Тони Надал: Финалът в Барселона между Надал и Циципас не беше добър мач

от в 11:02 на 29.04.2021
Мирела Николова

Чичото и бивш треньор на Рафаел Надал - Тони Надал, наскоро даде интервю пред испански спортен сайт, в което изрази мнението си относно финала на турнира в Барселона между неговия племенник и Стефанос Циципас, като също така определи Новак Джокович като най-големия опонент на Матадора на клей въпреки невпечатляващата настояща форма на сърбина.

Помолен да анализира двубоя за титлата в Барселона, където Рафаел Надал триумфира за безпрецедентен 12-и път, Тони беше критичен както към своя племенник, така и към Циципас: 

"Финалът в Барселона имаше силен емоционален заряд, но не беше добър мач - Рафа и Стефанос не се представиха на нужното ниво", каза чичо Тони. "Рафа направи много непредизвикани грешки, които обикновено не допуска. Въпреки всичко обаче тази победа ще му донесе увереност."

По време на интервюто Тони коментира и новината за оттеглянето на Новак Джокович от Мастърса в Мадрид и как това би могло да повлияе на Краля на клея:

"Джокович ще изпитва известни колебания на следващия турнир, на който участва, но той е един от тенисистите, които могат да си възвърнат самочувствието, изигравайки дори само един добър мач. Той е най-големият съперник на Рафа на клей."

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тони Надал: Финалът в Барселона между Надал и Циципас не беше добър мач Мирела Николова
Теми:  
atp | барселона | новак джокович | рафаел надал | стефанос циципас | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook