Тони Надал: Никой измежду Джокович и Надал не може да играе тенис, както го правеше Федерер

от в 12:03 на 14.09.2024
Калоян Соколов

Тони Надал винаги е бил сред най-сериозните критици на поведението на Новак Джокович, но никога не е отричал неговите качества на корта и след финала на Олимпиадата изказа своите поздравления към сърбина, признавайки как именно "Джокера" е най-великият тенисист в историята на играта. Вчера испанският специалист говори пред Euronews и не се измъкна без да направи поредното сравение между членовете на Голямата тройка, а изглежда чичото на Матадора поставя тенис качествата на Роджър Федерер пред тези на 24-кратния"мейджър" шампион и неговия племенник.

"Джокович несъмнено е най-великият играч за всички времена, но мисля, че моят племенник щеше да бъде по-успешен от него, ако нямаше всички тези контузии. В тениса обаче думата "ако" не съществува и няма как да оспорим наследството на Новак, който е печелил повече от всеки друг състезател.

Никой измежду тях обаче не играе тенис, както го правеше Роджър Федерер. Той беше новатор в спорта и правеше невиждани неща на корта. Красотата в играта на швейцареца е нещо несравнимо и бих казал, че Федерер беше абсолютно непобедим в най-добрите си дни, но Рафаел и Новак са по-млади от него и успяха да спечелят някои тежки битки с него в началото на своите кариери, което им даде ментално предимство в сблсъците им с Федерер" - коментира реномираният треньор.

Източник: The Tennis Gazette

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тони Надал: Никой измежду Джокович и Надал не може да играе тенис, както го правеше Федерер Калоян Соколов
Теми:  
atp | голяма тройка | интервюта | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook