Тони Надал: Пикът на Федерер е недостижим за Джокович; трудно е да определим най-велик

от в 11:59 на 12.09.2023
Калоян Соколов

Тони Надал винаги е бил сред най-големите критици на Новак Джокович. Чичото на Матадора никога не се е притеснявал да разкритикува световния номер едно в публичното пространство, като през последната година вече го обвини в това, че е симулирал контузия на тазгодишния Аустрелиън Оупън и е застрашил здравето на останалите играчи, избирайки да остане неваксиниран.

Въпреки всичко това, то специалистът никога не е отричал невероятния тенис потенциал на балканеца, макар че наскоро изрази мнение как в момента няма изявени лидери в спорта и за Джокович е много лесно да печели големите титли, въпреки че е далеч от най-доброто си ниво. Вчера пък чичо Тони засегна темата за новата титла от Шлема в колекцията на Ноле и също така говори за възстановителния процес на своя племенник:

"Джокович е велик шампион и ще бъде много трудно да бъде достигнат в бъдещото, като това не важи само за моя племенник, а и за всички останали играчи, които тепърва ще излязат на голямата сцена. Много трудно можем да определим кой е най-великият тенисист за всички времена, но статистиката вече е изцяло на страната на Новак и трябва да уважим това, въпреки че за мен пикът на Федерер е недостижим като ниво на тенис и най-доброто ниво в кариерата на Роджър е по-добро от това на Джокович.

Що се отнася до Рафаел, то той продължава да тренира и се надяваме, че ще се завърна догодина на Аустрелиън Оупън, ако всичко върви по план" - сподели една от най-уважаваните фигури в треньорския тенис бизнес.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Пикът на Федерер е недостижим за Джокович; трудно е да определим най-велик Калоян Соколов
Теми:  
atp | голяма тройка | интервюта | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook