Тони Надал: Предупредих Рафа, че няма да съм му треньор, ако хвърля ракетата си

от в 15:02 на 12.12.2021
Диана Андреева

Емоциите често пъти взимат връх в изявите дори и на най-опитните и успешни състезатели в Тура. Изблиците им на гняв пък понякога взимат "жертви", в лицето на тенис ракетите им, които са многократно удряна в земята. В края на всеки сезон Tennis TV изготвят кратък видео клип, в който са поместени най-запомнящите се "унищожителни акции" от страна на играчите, но бившия световен номер едно Рафаел Надал никога не участва в тях. Причината е, че в хода на продължителна си кариера, Матадорът никога не е наранявал умишлено своята ракета.

Чичото на Надал и бивш негов дългогодишен наставник - Тони Надал, сподели любопитна история от миналото на 20-кратния носител на титли от Шлема. Той разкри какво според него е повлияло на Рафа, за да може той да има славата на спокоен човек, който никога не е чупил ракетата си. Ето каква точно е случката:

"Рафа не е разбивал никога ракетата си в земята. Веднъж му казах: Ако посмееш да хвърлиш дори и една ракета, прекратяваме съвместната си работа. Не забравяй, че има хиляди деца, които нямат възможност да си позволят да притежават ракета."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тони Надал: Предупредих Рафа, че няма да съм му треньор, ако хвърля ракетата си Диана Андреева
Теми:  
надал | рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook