Тони Надал: Приемам всеки турнир на Рафа като последен, ще видим какво предстои след РГ

от в 16:01 на 02.02.2023
Мирела Николова

Рафаел Надал не стартира сезона си по очаквания начин, инкасирайки две поражение на United Cup, след което в двубоя си от втория етап на Аустрелиън Оупън получи контузия в бедрото, която ще го извади от състезания за период между 6 и 8 седмици. Този неубедителен старт на годината за Матадора породи множество въпроси относно бъдещето му в тениса и спекулации относно края на неговата кариера, които испанецът напълно опроверга.

Въпреки всички проблеми, съпътстващи 22-кратния шампион от Големия шлем, то неговият чичо Тони Надал е уверен, че племенникът му има всички шансове да удължи победната си серия на тазгодишния Ролан Гарос и да завоюва 15-и трофей в Париж.

"Когато един човек е бил толкова дълго сред най-добрите в света, какъвто е случаят с Рафа, след всички трудности, които изпита през последната година, то приемам всеки турнир, в който взима участие, като последен в кариерата му. Не мисля за бъдещето отвъд следващата му надпревара. Никога не знаеш как ще се развият нещата. Вярно е, че тялото на Рафаел изстрада много, но всички знаем, че той е част от професионалния тенис от 16-годишна възраст, и това е цената, която трябва да платиш за цялото това време на най-високо ниво.

Това са дълги години, през които си длъжен да удряш топката силно и да се движиш изключително интензивно. Когато имаш тези неща зад гърба си, то е все по-вероятно след време да се появят проблеми. Вярвам, че той може да вдигне трофея на Ролан Гарос тази година, а оттам насетне ще видим какво ще предстои", споделя бившият наставник на Надал.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Приемам всеки турнир на Рафа като последен, ще видим какво предстои след РГ Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал | ролан гарос 2023 | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook