Тони Надал: Рафа ще е сред фаворитите на Ролан Гарос и може да спечели олимпийски медал

от в 12:48 на 05.04.2024
Калоян Соколов

Тони Надал категорично е човекът с най-големи заслуги за изграждането на Рафаел Надал като голям шампион, а и достоен човек извън корта. Чичото на Матадора беше негов треньор до 2017-та година, когато реши да отстъпи позицията си на Карлос Моя, за да обърне повече внимание на работата в неговата съвместна академия с Рафа. Оттогава чичо Тони рядко може да бъде забелязан в бокса на племенника си, но все пак едва ли има по-подходящ човек, който да ни разкаже от първа ръка какво се случва с 22-кратния "мейджър" носител и защо се стигна до неговото оттегляне от Мастърса в Монте Карло:

"Той все още не е възстановен, особено когато говорим за сервиса, защото той няма проблем с абсолютно нищо друго, докато тренира. Не мога да ви кажа дали планира да играе в Барселона и Мадрид, защото отдавна не съм част от екипа му и не разговарям с него за плановете му. Разбира се, винаги го питам как е, когато се видим и наскоро ми каза, че нещата не вървят по план, но му отвърнах да не се оплаква, защото мислехме, че кариерата му ще приключи някъде около 2011-2012-та година. Нещата се получиха много по-добре от очакваното за нас, но все пак се надявам да играе в някоя подготвителна надпревара, защото това е задъижтелно условие, ако искаш да имаш добър Ролан Гарос.

Трябва да бъдеш готов на 100 процента, за да има смисъл да участваш на това ниво. Преди Рафаел винаги беше топ фаворита за Ролан Гарос. Сега смятам, че има няколко такива и той отново ще бъде сред тях, ако съумее да се възстанови. Вярвам в това, въпреки че ще бъде много трудно и също мисля, че е напълно способен да спечели олимпийски медал в Париж. Никой не може да отпише Рафаел от групата на фаворитите" - разкрива Тони Надал пред испанската информационна агенция EFE.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тони Надал: Рафа ще е сред фаворитите на Ролан Гарос и може да спечели олимпийски медал Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | монте карло | париж 2024 | рафаел надал | ролан гарос | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook