Тони Надал: Синер не би могъл да остана толкова силен псхически, ако нямаше чиста съвест

от в 11:44 на 12.09.2024
Калоян Соколов

Тони Надал не скри своето възхищение от представянето на Яник Синер по време на тазгодишния US Open. Специалистът беше един от малкото, които се застъпиха публично за италианеца след допинг скандала, а сега използва своята колонка в испанското издание "El Pais", за да затвърди своята тези за невиността на водача в световната ранглиста и да предупреди своя сънарондик Карлос Алкарас, че вече ще му става все по-трудно в мачовете с южнотиролеца.

"Всички преди турнира се питахме как допинг скандала ще се отрази на Синер от психологическа гледна точка. Толкова много се изговори и изписа преди турнира, а италианецът показа, че не само разполага с една от най-добрите игри в Тура, но също така притежава изключително силна психика, която му помага да преодолява и най-трудните ситуации. Със сигурност обаче един виновен човек не би могъл да реагира по този начин и на Яник му помогна обстоятелството, че игра с чиста съвест.

Този турнир на практика го превърна в играч, който е почти невъзможно да бъде спрян от почти всеки съперник в Тура. Той нанася всеки един свой удар с огромна скорост и същевременно почти не допуска непредизвикани грешки, което го прави изключително трудно преодолим от дъното на корта.

Все още харесвам повече тениса на Алкарас, но трябва да призная, че виждам чувствително подобрение при световния номер едно и започвам наистина да се страхувам, защото вече е повече от спсообен да направи нещата много тежки за Карлос. Съперничеството между двамата определено е в ход" - отбелязва чичото на Рафаел Надал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тони Надал: Синер не би могъл да остана толкова силен псхически, ако нямаше чиста съвест Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | тони надал | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook