Тони Надал: Алкарас може да измести Голямата тройка

от в 19:43 на 10.09.2021
Мирела Николова

18-годишният Карлос Алкарас е сред сензациите на тазгодишното Открито първенство на САЩ, след като въпреки крехката си възраст успя да достигне до четвъртфиналната фаза на турнира, като по пътя си елиминира един от фаворитите за титлата в лицето на Стефанос Циципас след петсетова епика. Впоследствие испанецът изигра нов двубой в пълен формат на изключително високо ниво срещу Петер Гойовчик, за да си осигури място във финалната осмица, където обаче силите му се изчерпаха и той бе принуден да прекрати срещата си с Феликс Оже-Алиасим в началото на втората част.

Въпреки неприятния завършек на турнира за Карлос няма съмнение, че му предстои бляскаво бъдеще, както смята и чичото на Рафаел Надал и настоящ наставник на Оже Алиасим - Тони Надал, който в свое скорошно интервю за испанското издание El Pais предрече забележителни успехи на талантливия испанец.

"Той е изключително завършен тенисист, с чиста и лесна техника, която му позволява да реализира страхотни удари от всяка позиция на корта", каза чичо Тони. "Откроява се преди всичко с форхенда си, който без съмнение вече е един от най-добрите в Тура. Бекхендът му също е много солиден. Освен това успява да генерира значителна скорост при изпълнение на начален удар, а волетата му, въпреки че могат да бъдат подобрени, му позволяват да излезе на мрежата без притеснения. Карлос определено притежава качествата да наследи успехите на представителите на Голямата тройка и да ги измести то голямата сцена", допълни Надал.

Източник: Tennis Now

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Алкарас може да измести Голямата тройка Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | интервю | карлос алкарас | любопитно | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook