Тони Надал: Тийм допусна непростима грешка срещу Джокович на финала на Australian Open 2020

от в 20:07 на 11.04.2020
Марк Хаджижеков
Доминик Тийм се доближи до първата си титла на турнир от Големия шлем на Откритото първенство на Австралия по-рано тази година, но бе победен от Новак Джокович след невероятна битка. Така австриецът загуби своя трети ,,Мейджър" финал, след като той преклони глава пред Рафаел Надал в заключителния мач на Ролан Гарос през 2018-та и 2019-та година.

Тони Надал, чичо на Рафа и бивш негов треньор, анализира финала в Мелбърн пред вестник ,,Ел Паис": „Този път Доминик беше много близо до победата“, каза Тони. „Но той направи, според мен, непростима грешка срещу играч от величината на Новак Джокович - той понижи интензивността си в четвъртия сет в полза на сърбина.

How Did Novak Djokovic Turn Things Around Against Dominic Thiem at ...

След първия сет, в който Джокович го превъзхождаше, Доминик спечели следващите два сета, излизайки напред в резултата с много ясна стратегия - да поддържа много високо темпо по време на разиграванията и да се опитва по всяко време да бъде този, който да диктува мача.

Djokovic beats Thiem to win record eighth Australian Open final

Той го направи до такава степен, че в третия сет видяхме нетипично безпомощен Джокович в този турнир, което доведе до някои моменти на отчаяние. Както обаче изглеждаше, че стратегията е ясна и успешна, и че се отплаща, той не съумя да я задържи и видяхме четвърти сет, в който Тийм започна да играе по-пасивно, спирайки да притиска сърбина.

Australian Open Final Best Bets: Three Djokovic vs. Thiem plays ...

Той понижи нивото си на агресивност и престана да бъде този, който задаваше темпото на срещата. И, разбира се, даването на възможност на Новак му позволи да се възстанови и по този начин Тийм подписа собствената си присъда. Въпреки че в петия сет видяхме нов опит на австриеца, усещането ми в този момент беше, че вече бе твърде късно и звярът бе събуден.

Тази грешка е преследвала Доминик няколко седмици, пречейки му да се наслади на страхотния турнир, който изигра.“

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Тийм допусна непростима грешка срещу Джокович на финала на Australian Open 2020 Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook