Тони Надал за Джокович: Другите страдат, когато са контузени, а той става по-добър

от в 14:55 на 25.01.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович постигна третата си поредна победа на Аустрелиън Оупън в последователни сетове и се класира по възможно най-убедителния начин за полуфиналната фаза в Мелбърн, като досега никога през кариерата си не е допускал поражение в това състезание, ако достигне до финалната четворка. Бившият номер едно не показа никакви признаци на физическо неразположение и изглежда вече е преодолял напълно болките в бедрото, които го измъчваха сериозно в началото на надпреварата. Истината обаче е, че много други състезатели нападнаха балканеца и го обвиниха как преекспонира сериозността на контузията си, а изглежда Тони Надал също не е сред хората, които изпитват особено съчувствие към Джокера, съдейки по последното му изказване:

"Знам, че  се създават известни полемики около здравословното състояние на Новак Джокович, който играе великолепен тенис, а същевременно в дадени моменти показва негативен език на тялото и освен това направи изявления, в които неколкократно сподели с колко сериозна болка е принуден да се справя в областта на бедрото.

Беше ми изпратено изречение от последната пресконференция на Новак, в което той с очевидна досада отбелязва как неговите травми обикновено са обект на съмнение, докато другите играчи винаги биват поставяни в ролята на жертви. Не съм от най-досетливите хора по природа, но не ми е трудно да разбера, че тук става въпрос за моя племенник, който е единственият контузен състезател измежду претендентите за титлата.

С години наблюдаваме как травмите на Рафа и останалите играчи им причиняват страдание, като за тях е много трудно да завършат дадена среща в подобно състояние, докато Ноле побеждава в три сета Григор Димитров и впоследствие става още по-добър в представянето си на корта. Сърбинът удря топката по-чисто от всякога и се движи невероятно, така че е напълно уместно да има съмнения около предполагаемата му контузия. Неведнъж сме го виждали как се мъчи по време на даден двубой и в края започва да играе най-добрия си тенис.

Не искам да отричам проблемите на Джокович, само че те по никакъв начин няма да го спрат по пътя му към спечелването на неговата 22-ра титла от Шлема. Смятам, че единствено Циципас би могъл да се противопостави на Новак, но определено деветкратният шампион е фаворит, съдейки по невероятната форма, която демонстрира в хода на турнира" - прогнозира на финала чичо Тони.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал за Джокович: Другите страдат, когато са контузени, а той става по-добър Калоян Соколов
Теми:  
atp | джокович | интервюта | любопитно | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook