Тони Надал за турнира на Джокович: Срамота е, че нещата се развиха по този начин

от в 12:19 на 29.06.2020
Катерина Георгиева
През изминалите седмици водеща новина из тенис средите е появата на случаи на коронавирус сред участниците на демонстративния турнир на световния номер 1. Ноле се извини публично за щетите, които е нанесъл с организирането на надпреварата. Въпреки това десетки обществени личности укориха сърбина за прибързаните му действия.

Едно от по-умерените мнения е това на Тони Надал. Той изрази позицията си по време на интервю за ESPN. Испанецът първоначално одобрил провеждането на турнира заради добрата кауза, но според него е било необходимо организаторите да подходят с по-голямо внимание към спазването на мерките за социално дистанциране.



„Срамота е благотворително събитие да се завърши по такъв начин, превръщайки се в проблем за света на тениса и за самия Джокович. Всички трябваше да бъдат по-предпазливи”.

„Това беше грешка, която всеки може да допусне, и Джокович се извини за нея” – Тони Надал

Отговорниците за Адриа Тур се отнесоха снизходително към правилата и това със сигурност е голям пропуск, за който Джокович изказа съжалението си. Според Тони случилото се на демо турнира ще ни отведе няколко крачки назад по пътя към завръщането ни към предишното провеждане на тенис надпреварите.
„В Сърбия не бяха особено стриктни по отношение на мерките за социално дистанциране. Това е грешка, която всеки може да допусне, и Джокович се извини за нея, но за жалост, е и спънка в процеса към нормализирането на обстановката”.
Възникналата ситуация на Адриа Тур направи ATP и USTA по-бдителни. ATP въведе още по-стриктни правила за безопасност, но увеличаващият се брой заразени в САЩ допълнително усложнява нещата.



Друг фактор, който ще възпрепятства завръщането на корта на редица тенисисти, е разпределението на турнирите във времето. Играчите ще бъдат лишени от възможност за пълноценна почивка и възстановяване. Ето защо няма да е никак изненадващо, ако топ състезатели като Надал и Джокович пропуснат някои от събитията или дори турнир от Шлема.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал за турнира на Джокович: Срамота е, че нещата се развиха по този начин Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook