Топ 10 поставен напусна Синсинати след 3 пропуснати мачбола в първия мач от основната схема

от в 08:20 на 13.08.2024
Калоян Соколов

Сезонът досега се развиваше отлично за Томи Пол, който даваше вид, че е готов съвсем скоро да дебютира в топ 10 на света, а шансовете му за класиране на финалите в Торино изглеждаха повече от добри. Явно обаче за американеца не се оказа лесна задача да направи прехода от клея в Европа към неговите любими твърди кортове в Северна Америка и виждаме сериозно отстъпление в неговата игра, точно когато очаквахме да го видим най-силен.

Световният номер 13 загуби още във втория кръг на Мастърса в Монреал, отстъпвайки на Брендън Накашима, а тази нощ беше отстранен на старта в Синсинати от младата италианска надежда Флавио Коболи, като това се явяваше първата изобщо среща в основната схема на тазгодишния турнир. 22-годишният тенисист отрази 3 мачбола, за да триумфира с крайното 6:2 4:6 7:5 за 2 часа и 8 минути игрово време, с което елиминира десетия поставен.

Това са добри новини за Григор Димитров, който се намира под номер 12 в годишната ранглиста и е точно с една позиция по-назад от Пол, когото би изпреварил при достигане до 1/4-финалите в Синсинати.

Първият сет стартира с размяна на пробиви, а местният любимец просто не приличаше на себе си, осъществявайки едва 1 уинър за цялата откриваща част. Това позволи на Коболи да влезе в серия от 4 последователно спечелени гейма и така да направи сериозна крачка към крайния триумф.

Пол показа известни признаци на подобрение в началото на втория сет и се откъсна напред в резултата при 2:0, но продължаваше да е безкрайно непостоянен в играта си и Коболи изравни за 4:4. Все пак фаворитът не беше готов да се предаде и веднага съумя да реализира нов пробив в подаването на младока, който му позволи да вкара срещата в трета решителна част.

В нея изглеждаше сякаш десетият поставен няма да им трудности да реализира обрат, повеждайки с 3:1, само че той за пореден път се пропука на собствен сервис и италианецът се върна в играта още при 3:3. Американецът се опита да повтори събитията от предходния сет, пробивайки отново в десетия гейм, но пропиля всеки един от трите си мачбола и впоследствие сам предаде подаването си, с което станахме свидетели на сериозна изненада в първия ден от Мастърса в Синсинати.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Топ 10 поставен напусна Синсинати след 3 пропуснати мачбола в първия мач от основната схема Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | синсинати | томи пол | флавио коболи

Коментари





Следвайте ни в Facebook