Топ 10 тенисистка за Джокович: Подкрепям го; не трябва ваксините да ни разделят

от в 22:20 на 18.02.2022
Калоян Соколов

Интервюто на Новак Джокович пред BBC придоби огромна популярност за броени часове и породи поредния спор по отношение на темата с ваксинирането. Световният номер едно сподели, че е готов да жертва всички рекорди, за да се опази здрав и към момента не възнамерява да се имунизира срещу коронавирус, макар че не се определя като антиваксър. Така сърбинът си навлече сериозно количество обществени критики, но този път можеше да разчита на подкрепа от страна на някои свои колеги. В тази категория попадна и най-добрата африканска тенисистка за всички времена - Онс Жабер.

"Това е негов личен избор. Той следва определен хранителен режим и има право да прецени какво да приема в тялото си. Уважавам неговото решение, както и желанието му да отстоява своите позиции в името на здравето си. Става въпрос за човешко съществото, така че обществената реакция по негов адрес беше пресилена и всеки трябва сам да вземе решение по въпроса с ваксините.

Все пак се надявам Новак да размисли, защото определено липсва на тениса. Чухме го да казва как остава с отворено мислене по темата, което ме кара да се надявам, че му предстои скорошно завръщане в спорта и подобряване на всички останали рекорди. Той е невероятен играч, който вдъхновява много хора по света и имаме нужда от него в тениса.

Самата аз съм ваксинирана, само че предварително направих необходимите проучвания и проведох разговори с много медицински лица. Сега вече съм в позиция да пътувам по света, като същевременно предпазвам най-близките до мен хора.

Живеем в трудни времена и не желая да съдя никого за изборите му. Джокович има право сам да взема решенията за собственото си тяло, а това важи с пълна сила и за всички ваксинирани. Не бива да допускаме да се разделяме по този признак и трябва да си припомним, че всички сме хора" - завърши световната номер 10.

Източник: BBC

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Топ 10 тенисистка за Джокович: Подкрепям го; не трябва ваксините да ни разделят Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | ваксини | интервюта | любопитно | новак джокович | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook