Топ поставен с причина: Хуркач не пожали местния любимец и е новият шампион в Марсилия!

от в 17:10 на 26.02.2023
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач видимо се намираше в чудесна форма от самото начало на настоящия сезон, но на няколко пъти допусна поражения в изключително оспорвани мачове. Полякът напусна Аустрелиън Оупън, след като Себастиан Корда го надигра в тайбрека на решителния пети сет, а Тейлър Фриц и Григор Димитров надвиха Хуркач с напълно идентичен резултат, а именно 7:6 7:6.

Това коства мястото в топ 10 на бившия шампион от Мастърса в Маями, само че неговата реакция беше абсолютно светкавична и тази седмица го видяхме да печели своя шести трофей от ATP Тура. Световният номер 11 огорчи публиката в Марсилия, надигравайки местния любимец Бенжамен Бонзи с крайното 6:3 7:6(4) и по този начин продължава да е допуснал само едно поражение във финал на най-високото ниво в тениса.

Хуркач сервираше на познатото високо ниво от самото начало и това му даваше нужната свобода, когато му се наложи да посреща. Топ поставеният подлагаше опонента си под постоянен натиск и реализира още първата си точка за пробив, пласирайки отличен ретур от бекхенд, който се приземи точно върху основната линия и Бонзи не можа да реагира навреме. Полякът до този момент не беше загубил нито една точка на първия си сервис, само че той се оказа напълно изоставен от него в следващия гейм и станахме свидетели на светкавичен рибрейк.

Радостта по трибуните обаче не продължи за дълъг период от време, тъй като топ поставеният отново се сдоби с точка за пробив и дочака грешка от другата страна на мрежата, която дойде след най-дългото досега разиграване в мача. Впоследствие Хуркач съумя безпроблемно да затвърди аванса си и нямаше как да бъде спрян по пътя му към спечелването на откриващия сет.

Втората част ни предложи далеч по-различна картина, защото посрещачите бяха напълно безпомощни в първата му половина. Все пак фаворитът намери пролука в началния удар на французина и беше близо до това да отмъкне подаването му в седмия гейм, но местният любимец показа характер и се измъкна от тежкото положение, за да поведе с 4:3.

Непоставеният играч не спря дотук и си осигури сетбол в последния възможен момент, само че последва светкавичен форхенд уинър от ракетата на по-високоранкирания състезател, който намери начин да отрази още два шанса пред съперника си и всичко щеше да се реши в тайбрек. Там Хуркач веднага се откъсна напред с мини пробив, чието наличие му беше напълно достатъчно, за да се поздрави с първата си титла през 2023-та!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ поставен с причина: Хуркач не пожали местния любимец и е новият шампион в Марсилия! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бенжамен бонзи | марсилия | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook