Топ поставената в Доха е аут: Неотразима Швьонтек сломи Сабаленка и е на 1/2-финал!

от в 20:52 на 24.02.2022
Мирела Николова

Арина Сабаленка изигра два образцови двубоя по пътя си към четвъртфиналите на WTA 1000 надпреварата в Доха, но днес тя не успя да се противопостави успешно на световната №8 Ига Швьонтек и напусна турнира. Полякинята превъзхождаше съперничката си в големи периоди от мача и заслужено се поздрави с успеха, дошъл след точно час и 14 минути и крайното 6:2 6:3. В битка за място в сблъсъка за титлата тя ще премери сили с шестата поставена Мария Сакари.

Началото бе най-доброто възможно за Швьонтек, която се възползва по отличен начин от бавния старт на своята противничка, чиито неубедителни сервиси даваха възможност на осмата в света да поема инициативата в разиграванията и да ги завършва в своя полза. Така полякинята набързо си осигури комфортна преднина от два брейка, за да се оттегли на първата почивка с аванс от 3:0. Проблемите на начален удар продължиха да бъдат често срещано явление в следващите минути, когато двете си размениха по два пробива, но в крайна сметка победителка от тази серия излезе седмата поставена, която поведе с 5:2 и не допусна отново да загуби подаването си, записвайки откриващия сет срещу своето име.

Втората част стартира обнадеждаващо за Сабаленка, която не показа никакви признаци на разочарование и бе пределно концентрирана в началните минути. Тя съумя да наложи агресивната си игра и така да осъществи пробив, който впоследствие бе безпроблемно затвърден за 3:0. Именно това обаче бе и последният спечелен гейм от беларускинята, тъй като Швьонтек побърза да се мобилизира и отново заигра на познатото си ниво, на което световната №2 не намери начин да противодейства. По този начин полякинята спечели последвалите 6 гейма от срещата и не след дълго доведе нещата до успешен за себе си завършек.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Топ поставената в Доха е аут: Неотразима Швьонтек сломи Сабаленка и е на 1/2-финал! Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | доха | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook