Топ поставената в Торонто е аут: 20-годишната Шнайдер напълно обезоръжи световната №2

от в 08:33 на 10.08.2024
Калоян Соколов

20-годишната Даяна Шнайдер продължава да изумява тенис обществеността и записа 16-ти успех от последните си 18 срещи.. Младата рускиня спечели през последния месец титлите в Бад Хомбург и Будапеща, а на Олимпиадата в Париж завоюва сребърен медал на двойки заедно с Мира Андреева. Вчера пък Шнайдер се класира за своя първи 1/4-финал на ниво WTA 1000, надигравайки убедително топ поставената Коко Гоф, за да продължи към финалната осмица в Торонто - 6:4 6:1 за 1 час и 11 минути игрово време. Така левичарката за пръв път в своята кариера победи тенисистка от световния топ 10 и ще се изправи срещу своята сънародничка Людмила Самсонова, която е поставена под номер 6 и е миналогодишната финалистка в надпреварата.

Първият сет се развиваше абсолютно равностойно и наглед световната номер 2 стоеше по-добре от дъното на корта. Гоф използваше отлично своя бекхенд по правата и атакуваше всяка една по-къса топка от ракетата на левичарката, която просто се стремеше да играе максимално солидно. Големият проблем за американката се криеше в нейния първи сервис, който намираше корта с едва малко над 50 процентова успеваемост и това оказа пагубно влияние върху шампионката от US Open, която в деветия гейм допусна цели две двойни грешки и впоследствие рускинята затвори комфортно сета на собствено подаване - 6:4.

Втората част стартира трудно за 14-тата поставена, тъй като тя трябваше да спасява брейкбол още в третия гейм, но не трепна в този тежък момент и поведе с 2:1. Това се оказа решителен момент за изхода на двубоя, защото последва пробив за рускинята и оттам насетне Шнайдер не загуби нито гейм повече до края на мача, печелейки 8 от последните 9 разиграни точки.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Топ поставената в Торонто е аут: 20-годишната Шнайдер напълно обезоръжи световната №2 Калоян Соколов
Теми:  
wta | даяна шнайдер | коко гоф | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook