Топ поставените на Олимпиадата са аут: Влюбените Махач и Синякова шокираха Зверев и Зигемунд

от в 10:26 на 30.07.2024
Елеонора Александрова

Топ поставените на смесените двойки и шампиони на United Cup, Александър Зверев и Лаура Зигемунд, понесоха поражение още в първия кръг на Олимпийските игри в Париж. Чешкото дуо, което е двойка и извън корта, Томаш Махач и Катерина Синякова изненада големите фаворити с 6:4 7:5 за 1 час и 18 минути игрово време.

Още в самото начало Махач и Синякова се сработиха по-добре, тъй като и често тренират заедно, докато при германците имаше сериозни разминава в комуникацията. Това позволи на чехите да реализират пробив в третия гейм, като впоследствие на няколко пъти дори можеха да удвоят преднината си. Макар тези шансове да останаха неополозотворени, то непоставените впечатлиха с качеството на своя начален удар, губейки само една точки на сервис и така заслужено поведоха в сетовете.

Първата половина на втората част се разви по същия начин. Махач и Синякова поведоха с пробив при 1:1, ала последва подем в представянето на Зверев и Зигемунд. В резултат на това германците изравниха резултата при 4:4. Това се оказа и последния проблясък в играта на фаворитите, понеже при 5:5 чехите отново си осигуриха преднината и още при първата си възможност за сервиране за мача, те се възползваха по най-добрия възможен начин, а Зигемунд определено се превърна в големия дължник за поражението, тъй като пропусна редица лесни топки и така Саша ще се размина с желанията си за олимпийски титла на още един фронт, като сега ще се концентрира единствено в сингъла.

Това не бе и единственият мач на двойките, който  доведе до отпадане на големи имена. Първите ракети на Гърция, Стефанос Циципас и Мария Сакари, отстъпиха на нидерландските специалисти на двойки Уесли Кулхоф и Деми Шуурс (4:6 6:7), а звездното дуо Даниил Медведев и Мира Андреева загубиха от Андреа Вавасори и Сара Ерани от Италия (3:6 2:6).


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Топ поставените на Олимпиадата са аут: Влюбените Махач и Синякова шокираха Зверев и Зигемунд Елеонора Александрова
Теми:  
александър зверев | катерина синякова | лаура зигемунд | Обзори | олимпийски игри | смесени двойки | томаш махач

Коментари





Следвайте ни в Facebook