Топ поставеният в Сеул е аут: Финалистът от US Open отстъпи на световния №56

от в 17:27 на 30.09.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд имаше великолепен завършек на сезона в турнирите от Големия шлем и достигна до финала на US Open, където имаше възможност да спечели дебютна "мейджър" титла и да оглави световната ранглиста, но загуби от Карлос Алкарас и остана с двете втори места. Впоследствие норвежецът участва на отборните състезания Купа "Дейвис" и Laver Cup, преди да открие победоносно кампанията си на АТР 250 надпреварата в Сеул, но през днешния ден разочарова и Йошихито Нишиока го надигра в три части с 6:2 3:6 6:2. По този начин Рафаел Надал ще изпревари скандинавеца в класацията на АТР, докато за световния номер 56 на полуфиналите предстои да срещне един измежду американците Макензи Макдоналд и Александър Ковачевич.

Японецът имаше невероятен старт на двубоя и спечели 8 от първите 9 точки, за да пробие на нула, като силните мигове за него прерастнаха в абсолютна доминация и той удвои преднината си - 4:1. Рууд опита да се отърси от началния шок и разполагаше с брейкбол, ала така и не спря да греши наглед безобидни топки, поради което напълно закономерно откриващият сет беше записан на сметката на Нишиока.

Норвежецът по никакъв начин не се доближаваше до равнището, което демонстрира при последните си участия и възможностите за пробив пред азиатеца се трупаха безвъзмездно. Тогава настъпи и първият спад в представянето на японеца, който мигновено беше наказан от втория в света и той възстанови равенството в отделните сетове.

В решителната трета част интензитетът в разиграванията се завърна и всяко подаване изглеждаше оспорвано, но "първа кръв проля" скандинавецът и аутсайдерът реализира пробив за 4:2. В идния гейм на Нишиока място намери и преломният момент на срещата, когато световният номер 56 отрази три брейкбола, за да запази началния си удар, а броени минути по-късно използва импулса в играта си и сложи точка на спора още при сервис на съперника.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ поставеният в Сеул е аут: Финалистът от US Open отстъпи на световния №56 Мартин Петков
Теми:  
atp | йошихито нишиока | каспър рууд | сеул

Коментари





Следвайте ни в Facebook