Топ състезателка по хокей: Новак Джокович се държа толкова готино

от в 13:49 на 12.08.2020
Марк Хаджижеков
Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович имат огромна фен база по целия свят. Изключителните им умения на корта и успехите им помогнаха на тениса да увеличи своята популярност експоненциално дори извън малкия кръг от фенове и професионалисти.

Въпросната история засяга Нике Лоренц, състезателка по хокей на трева, която представляваше Германия на Олимпиадата в Рио през 2016 г. В неотдавнашна статия, написана за немска медия, германката припомни радостта си от това, че е имала възможност да се срещне с Джокович по време на престоя си в Олимпийското село през 2016 г.

Сред звездите, които Лоренц е искала да срещне в това издание на Игрите, фигурираше световният номер 1 и 17-кратен шампион от Големия шлем. Желанието ѝ е било изпълнено без много усилия.

Лоренц за Новак Джокович

„Разбира се, предварително бяхме обсъдили кого наистина се надяваме да срещнем сред големите звезди на спортния свят. Новак Джокович беше в моя списък“, сподели Нике Лоренц. „Точно когато реших, че мога да се простя с туристическия режим и отново да се завърна към навиците на амбициозния спортист, се срещнахме с Джокович по време на вечерната му възстановителна тренировка“, продължи Лоренц.

„Съотборниците ми ме гледаха с очакване: Защо не отива? За първи път в живота си бях напълно вкаменена“ - добави тя. „За щастие, една от приятелките ми реагира бързо и се затича след Джокович, за да поиска снимка.

Той (разбира се) се държа толкова готино, отговори ѝ на немски език и дойде с радост към нас с нея. Тъй като все още не можех да се движа, всички, включително и Джокович, трябваше да се позиционират около мен. Все още не знам как, но на снимката имам голяма усмивка на лицето си" - завърши Лоренц.

Това издание на Олимпиадата обаче не се разви особено благоприятно за сръбския шампион, който започна надпреварата като фаворит номер 1. Ноле трябваше да се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро още в първия кръг, като аржентинецът изигра майсторски мач. Впоследствие Джокович напусна корти в сълзи, като тази му загуба се превърна в едно от най-болезнените поражения в цялата му кариера. Белградският ветеран ще се опита да го поправи тази грешка в Токио догодина, ако ситуацията с коронавируса разреши това.

Източник: tennisworldusa.org

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ състезателка по хокей: Новак Джокович се държа толкова готино Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook