Топалова издържа само 54 минути на корта в дебюта си на US Open и загуби 9 поредни гейма

от в 08:00 на 20.08.2024
Калоян Соколов

Гергана Топалова трябваше да преживее разочароващ дебют на US Open и да напусне скоропостижно "мейджър" надпреварата в Ню Йорк. Топалова беше първата и последна надежда на българския тенис в пресявките на финалния турнир от Шлема за сезона, но в крайна сметка отново Григор Димитров и Виктория Томова ще са единствените двама родни представители, които ще бъдат част от основната схема.

Гери направи един от най-слабите си мачове през последните месеци и беше разгромена с 6:3 6:0 от австралийката Дестини Аява (световна номер 182) за едва 54 минути игра. Припомняме ви, че същата тенисистка преди по-малко от месец беше надиграна категорично от Изабелла Шиникова, но Аява показа съвсем различно лице през тази нощ и затвори срещата с 9 поредни гейма в своя полза.

Българката започна добре, печелейки 2 от откриващите си 3 подавания на нула и равенството властваше на корта до 3:3 гейма. Тогава обаче настъпи същинска тенис доминация от страна на австралийката, която не загуби нито точка в следващото си подаване, а впоследствие осъществи пробив и затвори с лекота сета на собствен сервис.

Втората част пък се превърна в същински тенис рецитал на Аява, която в един момент спечели 10 последователни точки и не даде дори геймбол на нашата сънародничка, която трябваше да претърпи една от най-тежките си загуби през сезона.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Топалова издържа само 54 минути на корта в дебюта си на US Open и загуби 9 поредни гейма Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | бгтенис | гергана топалова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook